Rollen binnen SportUnie

SportUnie gebruikt een organisatiemodel dat lijkt op een voetbalstadion. Geen management en functies, maar rollen op verschillende posities in het speelveld. SportUnie wil graag dat klanten in de sport, bewegen en gezondheid samen kritisch zijn en vanaf de tribune kijken op de spelers (SportUnie agents en SportRecruiters ) van SportUnie in het werkveld. Op deze wijze kunnen wij transparant, eerlijk, betrouwbaar en persoonlijk blijven en werkgevers en sportprofessionals “entertainen naar werk” in alle provincies.

Voetbal vacatures

Geen management

Bij SportUnie hanteren we dus een ander organisatiemodel dan bij de meeste andere organisaties. Wij geloven dat vrijheid en ruimte de basis vormen van leuk werk. Managers, chefs, hoofden of andere ‘bazen’ hebben we daarom niet. Jij bent je eigen baas, binnen jouw eigen rol en daarmee verantwoordelijk voor je eigen werk. Wij gaan ervan uit dat jij heel goed zelf beslissingen kunt nemen. En weet je het even niet? Dan zijn andere SportRecruiters er om met je mee te denken. 

Geen functies, maar rollen

We hebben besloten om ‘functies’ te laten zijn voor wat ze zijn en werken met ‘rollen’. Een functieomschrijving beschrijft namelijk taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden en dit leidt tot:

  • het creëren van hokjes: “Dit hoort wel bij mijn taken en dit niet”.
  • het creëren van afstand: “Hiervoor ben ik wel verantwoordelijk en daarvoor niet”.
  • het scheppen van beperkingen: “Dit mag ik wel en dit mag ik niet”.

Daar worden we niet gelukkig van. En dus werken wij niet met functies, maar met rollen. Het aannemen van een rol zorgt ervoor dat je dagelijkse werkzaamheden continu kunnen veranderen. In je werk word je gestimuleerd om dat zoveel mogelijk te doen. Dat maakt dat je alleen of samen met je team, volledig verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen bij SportUnie. 

Rol van SportRecruiter

Een SportRecruiter is het grote kloppende hart van SportUnie. De spil van verbinding bij SportUnie. Als SportRecruiter ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze opdrachtgevers in een provincie, bij het vinden, overtuigen en selecteren van professionals.

Je werkt nauw samen met het SportRecruiter team en bent medeverantwoordelijk voor het proces waarin je opdrachtgevers en relaties laat kennismaken met professionals die jij hebt gescreend, waarmee jij de mooiste spargesprekken hebt gevoerd en een APK hebt geschreven. Jij helpt professionals aan een nieuwe uitdaging in hun sportieve carrière. Het allermooiste is dat jij als SportRecruiter ook op de directeursstoel mag gaan zitten. 

Rol van SportUnie Agent

Spraakmakend zijn ze, die ondernemende SportUnie Agents wel. Ze zorgen er namelijk voor dat SportUnie zoveel mogelijk onder de aandacht komt bij werkgevers en opdrachtgevers via alle mogelijke kanalen die je maar kunt bedenken in jouw eigen provincie, branche of categorie. Zij kunnen vrij en ondernemend werken en binnen de lijntjes kleuren. Maar ook mogen ze afdwalen van het pad en chaos creëren als ze op zoek zijn naar innovatieve en inspirerende ideeën. Zij zijn er dus verantwoordelijk voor dat SportUnie gevonden wordt en opvalt bij sportprofessionals en nieuwe werkgevers in de sportbranche. Praatjes vullen geen gaatjes, daarom staan ook deze agents zelf met twee voeten in het werkveld met een ondernemend karakter.

Rol van de SportSourcer 

Als SportSourcer ben je verantwoordelijk voor het vinden en binden van studenten die een sportopleiding volgen. Een gave rol waarmee je werkervaring opdoet, netwerk opbouwt en samenwerkt met onze SportRecruiters en TalentCoach.

Je legt verbinding, promoot SportUnie op mbo, hbo sportopleidingen. Binnen deze rol ben je een soort luidspreker die bekend is met online marketing en social media, en jij weet dit goed in te zetten bij onze doelgroepen. Soms ben je zelfs medeverantwoordelijk voor het proces waarin je opdrachtgevers laat kennismaken met sportieve medewerkers, waarin je startende sportprofessionals helpt aan een nieuwe uitdaging in hun sportieve carrière. Een gave rol als echte scorende spits?

SportUnie | Sport Vacatures | Academy | Services

Word jij onze SportUnie Agent, SportSourcer of SportRecruiter?

Stuur jouw sportpitch naar: Allard.Ganzevles@sportunie.nl