Werken bij Thiro Training

Gezonde leefstijl & bewegen voor mensen met autisme en/of een verstandelijke beperking!

 

 

Zij geloven dat mensen met een verstandelijke beperking en autisme, net als iedereen de kans moeten krijgen om gezond en gelukkig door het leven te gaan!

Alles wat je moet weten over Thiro Training

Het verhaal van Thiro Training

Het verhaal begint bij oprichter Thiro. Hij heeft zelf familie met een verstandelijke beperking en autisme en is jaren als reisbegeleider voor deze doelgroep werkzaam geweest. Hij ontwikkelde hierdoor passie voor de doelgroep en wist het daardoor zeker: als sportkundige en leefstijlcoach wil hij de zorg voor deze groep mensen verbeteren. Met zijn bedrijf Thiro Training heeft hij als missie om mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme te helpen om lekker in hun vel te zitten, zich fitter te voelen en zelfstandiger te worden.

Inmiddels is het team gegroeid naar 14 collega’s, werken ze in meerdere regio’s en werken ze voor gemeenten, zorginstellingen, particulieren en sociale werkplaatsen. Thiro Training wordt gefinancierd vanuit de jeugdwet, wmo, wlz, zvw en subsidies.

Wat Thiro Training bijzonder maakt

In de afgelopen jaren heeft een team van specialisten al meer dan 250 mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme geholpen. Dat leidde tot:

 • Sociale contacten opdoen;
 • Fitter voelen;
 • Vaardigheden ontwikkelen om lekker te kunnen bewegen;
 • Ontspannen en plezier hebben;
 • Actief in het leven staan.

Ze maken een persoonlijk plan

Ze maken een persoonlijk plan voor hun gasten met daarin de hulpvraag en doelen. Dit plan evalueren ze en hierin stemmen ze af met de professionele omgeving.

Ze zoeken een trainer die bij de persoon past

Persoonlijk contact staat centraal in de trainingen. Daarom zoeken ze een trainer die zo goed mogelijk kan helpen in het halen van de doelstellingen van de persoon.

Ze kijken wat voor de cliënt werkt

Ze luisteren naar de wensen en mogelijkheden van de klant en gaan door kleine stapjes en succeservaringen ontwikkelen.

Een plek bij de cliënt in de buurt

Ze snappen dat het niet altijd mogelijk is om ergens naar toe te komen. Dan komen ze naar de client en zoeken ze een leuke plek in de buurt uit om aan de slag te gaan.

Jouw mogelijkheden

Bij Thiro Training werken sportkundigen, leefstijlcoaches en psychomotorische therapeuten. Vanuit deze achtergrond geven zij trainingen waarin een persoonlijke relatie aangaan met de deelnemers heel belangrijk is. Ze werken samen met de sociale en professionele omgeving. Naast inhoudelijke trainingen weten ze dat het resultaat bereikt wordt als het leuk is. Met kleine succeservaringen groeit het zelfvertrouwen.

Een goede klik met de klant staat bij Thiro Training centraal. Vandaar dat eerst de nadruk ligt op het ontwikkelen en laten zien van het activeren van de doelgroep. Wanneer jij stap voor stap beter wordt in het vak, komen er extra uitdagingen en verantwoordelijkheden bij die op maat worden gemaakt bij jou als persoon. In de regio word er gekeken wat de vraag is van cliënten om daar de uren aan, aan te passen. Stap voor stap zijn er groei mogelijkheden van jouw baan mogelijk.

 • Sporttrainer van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.
 • Leefstijlcoach van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.
 • Projectlid van: interventie ontwikkeling, product ontwikkeling, sales & marketing, organiseren van evenementen

Bewegingsagoog / Leefstijlcoach / Sporttrainer

De trainers en leefstijlcoaches hebben een grote rol in het leven van de deelnemers. Ze gaan naar de deelnemers toe om samen met hen aan de persoonlijke doelen te werken. Ze geven training of coaching bij de klant thuis, of in zijn of haar omgeving zoals in het park, in de bossen, in de supermarkt of op het terras. Ze zorgen ervoor dat de deelnemer zijn persoonlijke top kan halen. Ze werken samen met ouders en/of begeleiders, wijkteams en consulenten sport en bewegen vanuit de gemeente. Ze werken altijd vanuit drie kernwaarden: professioneel, persoonlijk en plezier.

De taken bestaan uit:

 • Ze geven sport als middel trainingen aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.
 • Ze geven leefstijlcoaching aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.
 • Afhankelijk van het aantal uur kun je projectlid worden zoals bijvoorbeeld: interventie ontwikkeling, product ontwikkeling, sales & marketing, organiseren van evenementen

Meer weten?

Klinkt een baan bij Thiro Training jou als muziek in de oren? Of wil je meer weten over de functies, cultuur en mogelijkheden?

Wij gaan graag vrijblijvend het gesprek met jou aan. Je kunt ons mailen of gelijk een afspraak inplannen. Wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug en zijn benieuwd welke verbinding we voor jou mogen maken.

Neem contact op met Allard via: