Medailles vertalen in werk in de sport

Gouden medailles voor trainers, coaches en begeleiding.

Wat is het toch genieten om alle topsporters die Nederland rijk is te zien schitteren tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Goud, zilver, brons en vergeet niet dat alleen al deelnemen een fantastische prestatie is voor heel veel sporters. Elke sporter heeft zijn of haar verhaal om te excelleren. 5 jaar lang keihard trainen, doorzetten, doelen stellen, teleurstellingen verwerken, nieuwe doelen stellen, grenzen verleggen en veel gesprekken voeren met de trainers, coaches en niet te vergeten de liefde en ondersteuning van het thuisfront.

Juist nu staan de sporters centraal en worden onze olympische helden op handen en voeten gedragen door politici, sponsoren en door ons als sportfans. Terecht natuurlijk, eer wie eer toekomt.

Maar toch willen wij een lans breken voor alle coaches, trainers en professionals in de sport die aan het fundament staan van vele prestaties en plezier in sport hebben gebracht. Denk aan de jeugdtrainers en jeugdcoaches die op vrijwillige basis aan de start staan van deze mooie prestaties. Deze geweldenaren verdienen ook een medaille, een medaille in de vorm van:

“meer betaald werk in de sport “.

Gaat de politiek dit stokje overnemen?

Wij zijn benieuwd!