Zelfverdediging workshops BSO

Alle zelfverdediging activiteiten kunnen op de volgende manier worden aangeboden:

 Taekwondo workshop (4-7 jaar)

Hoe ga je om met vreemden, pestkoppen en stel je voor er is brand thuis of weet je nog niet hoe je moet oversteken. Ben je een leider, hoe moet je samenwerken? Eet je wel gezond en verstandig of beweeg je genoeg. Wil je leren hoe je je zelf kan verdedigen? Een uniek en speciaal ontwikkeld programma voor 4 t/m 7 jaar waarin centraal staat:  het ontwikkelen van levensvaardigheden, die alle jonge kinderen nodig hebben in het omgaan van de gevaren in onze huidige maatschappij en ooit hun leven zal redden.

Taekwondo workshop (7-12 jaar )

Een Koreaanse vechtsport, waarbij respect en het omgaan met andere kinderen heel belangrijk is. Zelfbeheersing en geloven in je eigen kunnen is belangrijk. Discipline staat voorop. Coördinatie, snelheid, slaan en afweren staan centraal en dat allemaal binnen een veilige omgeving.  Tijdens de workshop wordt er spelenderwijs vanuit spelen naar taekwondo toegewerkt. Een fantastisch programma.

 


Capoeira workshop (4-12 jaar)

Actie, lekker bewegen en positieve energie krijgen? Maak kennis met Capoeira. Bij het spectaculaire Braziliaanse Capoeira wordt aanval en verdediging getraind op muziek zonder elkaar te raken. Het ‘spel’ is een combi van (draaiende) kicks, acrobatische moves en sprongen zoals bijv. op je hoofd staan of een salto maken. Het leuke aan Capoeira is de positieve energie en actieve sfeer, en het idee dat elk kind absoluut ergens goed in is!

 

 


Stoeispelen clinic (4-7 jaar )

Bij stoeien gaat het om spelenderwijs leren duwen, trekken, tuimelen, balans verstoren, en lichaamscontrole. Er wordt aandacht gegeven aan het samen ondernemen, leren winnen en verliezen, sportiviteit en respect. Bij het stoeien is het belangrijk dat je je krachten en emoties goed leert kennen en door middel van sport dit verder gaat ontwikkelen naar andere vechtsporten zoals worstelen of judo.

 

 


 

Boks workshop (7-12 jaar)

De workshop start met een enthousiasmerende warming-up zodat alle spieren lekker los komen. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag met allerlei leuke oefeningen waarin de basisonderdelen verwerkt zitten zoals (gevecht) houding, verdedigingstechnieken, stoottechnieken en  verschillende stootcombinaties.

De boks workshop is een leuke en intensieve workshop waarbij respect voor elkaar centraal straat!

 


Kickboks workshop (7-12 jaar)

Deze workshop is speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar, tot een jaar of 12.  Zij krijgen voornamelijk trap en stoottechnieken in verschillende spelvormen op stoot en trapkussens. Naast deze vormen van Plezier en samenwerking in combinatie met sport en spel blijven een factor spelen in de lessen.

De kickboks workshop is een leuke en intensieve workshop waarbij respect voor elkaar centraal straat!

 


Karate workshop (5-12 jaar)

Karate is een zelfverdedigingskunst en vechtsport waarbij onder andere gewerkt wordt aan conditie en zelfvertrouwen. Het is geschikt voor jongens en meisjes van elke fysieke gesteldheid, omdat er meer gebruik wordt gemaakt van techniek dan van lichamelijke kracht. Tijdens de workshop laten de kinderen op een leuke en veilige manier kennismaken met karate. Basistechnieken en manoeuvres als stoten, trappen en blokkeren worden geoefend. Alle technieken komen stap-voor-stap aan bod.

 


Scherm workshop (7-12 jaar)

Zorro kennen we allemaal, maar bij de workshop schermen kunnen de kinderen hun Zorro kunsten zelf vertonen en natuurlijk oefenen.  Je leert door spelen en oefenen enkele technieken, tactieken van het schermen. Aan het einde van de workshop sta je al echt te schermen. Wie ga jij uitdagen?