Onze werkwijze in 6 stappen

1. Eerst kennismaken.

Wanneer er een vacature vrijkomt binnen je organisatie, laat ons dat direct weten. Allereerst maken we kennis met elkaar in een gesprek waarin we jou en je bedrijf beter leren kennen. Hierin bespreken we hoe de ideale kandidaat, werknemer eruit ziet, waar je personeel zoekt en welk salaris je in gedachten hebt. Ook bespreken we de bedrijfscultuur van de organisatie en de huidige teamopbouw. Des te meer wij weten over jullie organisatie en vacatures, des te beter kunnen wij kandidaten voor je werven.

2. Wij plaatsen de vacature.

Jij stuurt ons de vacature en wij bekijken de tekst en passen die eventueel aan. Vervolgens plaatsen wij de vacature op SportUnie.nl en de categorie waar de vacature bij past. Niet alleen je vacatures komen op onze website, maar wij vermelden aan de kandidaten bij wie ze gaan solliciteren. Zo weten kandidaten direct met wie wij samenwerken en krijgen ze alle belangrijke gegevens te zien.

3. Actief Aantrekken

Als je gebruikmaakt van het SportUnie Recruiter abonnement gaan we proactief voor je werven. Zodra de vacatures zijn geplaatst, komen we voor je in actie. Het team spit onze opgebouwde database door van kandidaten die we allemaal al eerder gesproken hebben en van wie we weten wat ze kunnen en wat ze zoeken in een baan. Daarnaast maken we gebruik van het opgebouwde Netwerk van SportUnie via onder meer LinkedIn, twitter, Instagram, Facebook en andere partners en bereiken daarmee ook talent dat nog niet zichtbaar en op zoek is naar een nieuwe baan. Vervolgens benaderen we deze kandidaten en maken ze enthousiast voor de openstaande functie in jouw organisatie. Hierin werken we transparant. Dat wil zeggen dat de kandidaat gewoon te horen krijgt om welk bedrijf het gaat. Op die manier zorgen we dat jij relevante en enthousiaste kandidaten op gesprek krijgt.

4. Extra bereik

We plaatsen je vacatures niet alleen op onze eigen website, maar ook op die van onze partners. De doelgroep kan je vacature op deze manier minder over het hoofd zien. Om ons bereik te vergroten maken we gebruik van SportUnie (3050+ ingeschreven kandidaten), Linkedin ( 35.000+ volgers), Google en nog diverse andere kanalen. Doordat we het aantal kandidaten dat jouw vacature te zien krijgt, zorgen we ervoor dat het bereik zo groot mogelijk is.

5. Uitnodigen kandidaten

Wij hanteren een transparante werkwijze tijdens het proces. Wij laten kandidaten weten bij welk bedrijf ze solliciteren, en jij krijgt van ons open cv’s opgestuurd als wij ze voorstellen. Wanneer een kandidaat solliciteert op je vacature en is gescreend ontvang je direct deze sollicitatie, inclusief volledig cv. Je kunt vervolgens aangeven of wij iemand voor je mogen uitnodigen, of afwijzen. Dit valt natuurlijk binnen onze service. Uiteraard ben je ook vrij om zelf contact op te nemen met sollicitanten.

6. Begeleiding

Binnen het Recruiter abonnement bieden wij begeleiding van zowel jou als de sollicitant tijdens het sollicitatieproces. Wekelijks houden we de voortgang in de gaten en onderhouden we actief het contact. Tot en met de contractondertekening houden we de vinger aan de pols voor een zo hoog mogelijke slagingskans. Heb je hulp nodig bij het doen van een goed en gepast aanbod? Dan helpen wij ook daarbij. We zijn niet gericht op het ophogen van het salaris – we rekenen daarom met een vast bedrag per week via het SportRecruiter abonnement in plaats van een percentage van het jaarsalaris. Hierdoor kunnen we objectiever naar salarisonderhandelingen kijken en hierin ondersteunen. Wanneer je vacature is ingevuld, halen we deze vacature zo snel weer van onze websites af. Wat de reden ook is: wij helpen je graag aan het talent dat precies bij je past.

Bekijk Sport vacatures of werf professionals in sport bewegen en gezondheid