Taekwondo clinic VO, MBO

Taekwondo sportclinic VO, MBO

Taekwon-do clinic of Taekwon-do workshop

Taekwondo is een vorm van zelfverdediging uit Korea. Het vindt zijn oorsprong in een combinatie van het Japanse Karate, Kong Fu en de traditionele Koreaanse vechtsport ‘Tae Kyon’. De betekenis van ‘taekwondo’ komt neer op het gebruik van de voet (‘tae’) en de hand (‘kwon’) met zelfverdediging als doel. Voor de serieuze beoefenaar is het belangrijkste onderdeel misschien wel ‘de manier’ of ‘de weg’ (‘do’). De manier van denken, zelfdiscipline, respect en de ontwikkeling van zelfvertrouwen staan hierbij centraal.

Bij taekwondo worden alle spieren optimaal gebruikt. Lichamelijke en geestelijke conditie worden optimaal getraind, daarnaast werk je aan een soepel en lenig lichaam.

 

Doelgroep:

  • Voortgezet onderwijs ( Gymlessen, BSM, LO2, Sportklassen OB, sportdagen, sportoriëntatie,projectdagen, cultuurdagen)
  • MBO

 

Wat kunt u verwachten?

Sportunie werkt samen met ITF-Nederland, waarbij gediplomeerde trainers worden ingezet tijdens de sportclinics en lessen.

De sportinstructeurs/sportprofessionals passen de lesstof aan bij de doelgroep en het bewegingsniveau. Bij taekwondo wordt er eerst een w-up gedaan, gevolgd door het oefenen van de basis trap/slagtechnieken uit het taekwondo. De manier van denken, zelfdiscipline, respect en de ontwikkeling van zelfvertrouwen staan tijdens de clinic en lessen altijd centraal.

Locatie

Gymzaal, aula, grote ruimte, grasveld