Sport activiteiten

Alle sport activiteiten kunnen op de volgende manier worden aangeboden:

  1. Eenmalig activiteit (sportworkshop, sportclinic)
  2. Binnen een lessenreeks of sportcursus

 

 

 

Atletiek (4-12)

De moeder van alle sporten. De kinderen leren spelenderwijs sprinten, estafette lopen, hordelopen, kogelstoten, hoogspringen, verspringen en de piepjestest. De hink stap sprong vergeten we natuurlijk niet. Meten is weten niet  waar?

Wie springt verder dan 9 meter?

 

Free running (7-12)

Samen spelen en gezelligheid staat hierbij voorop.Bij freerunning (ook wel ‘Parcours’ genoemd) gaat het niet om snelheid, maar om originaliteit. De scene is meestal een stad of een verlaten complex, dus minder natuurlijk van aard. Lege gebouwen, lantaarnpalen, prullenbakken, stoepranden en andere grauwe straatobjecten worden tot leven gebracht. Ze zijn de basis voor vette tricks en gigantische sprongen.

Wil je jouw conditie en techniek verbeteren? Wil jij iets doen wat leuk is, plezier geeft en waarbij je Je goed voelt?

 

Bootcamp (7-12 jaar)

Bootcamp voor kinderen doet niet onder voor wat de groten doen. Tijdens de bootcamp gaan we leuk intensief sporten met elkaar in de buitenlucht, in de zon, de regen of de sneeuw, dat maakt helemaal niets uit. Met elk soort weer zijn er andere dingen te doen! De naam Bootcamp komt uit Amerika en is de training die Amerikaanse soldaten krijgen. We gaan dan ook rennen, kruipen, klimmen en sjouwen! Daarmee trainen we al je spieren, je wordt sterker en krijgt een betere conditie. Bovendien gaan we heel veel samenwerken. Door gebruik te maken van elkaars snelheid, slimheid  of kracht krijg je veel meer voor elkaar en dat maakt bootcamp extra leuk. Dus, kun je tegen een stootje, vind je het niet erg om vies te worden en wil je samen met anderen sneller, sterker en stoerder worden, dan is Bootcamp echt iets voor jou!

 

Frisbee  (7-12 jaar)

Van strandspel tot echte sport. In Amerika wordt het echte ultimate frisbee gespeeld. Dat kunnen wij natuurlijk ook. Vanuit het leren passen wordt frisbee aangeleerd. Op verschillende manieren wordt er spelenderwijs gekomen tot het ultimate frisbee.

Wie kan zonder een scheidsrechter het spel spelen?

 

Kleutergym (4-7 jaar)

Met plezier bewegen en op een veilige manier leren turnen. Van turnen word je lenig, snel en sterk! Je gaat lekker springen en leren op je handen te staan, te zwaaien, draaien, steunen en te balanceren. En van een koprol misschien wel een salto proberen te maken. Leuke spelletjes worden er ook gedaan. Kortom een leuk workshop voor jonge kids.

 

Turnen, gymnastiek (4-7 jaar)

Bij de workshops maken kinderen van 4-7 jaar spelenderwijs kennis met de algemene turnvaardigheden zoals: springen, steunen, wenden, keren, rollen, duikelen, draaien en zwaaien. De gymzaal wordt elke workshop verdeeld in 3 a 4 vakken , waarbij in elk vak een thema wordt geoefend. Verder wordt er gekeken naar de motorische vaardigheid en de leeftijd.

 

Turnen, gymnastiek (7-12 jaar)

Vind jij koprollen leuk en wil je een salto leren maken met een trampoline? Of wil je op je handen leren staan om een radslag te maken? Tijdens de workshop komen verschillende onderdelen aanbod zoals;  trampoline springen, balanceren over de balk, zwaaien in de ringen, springen over de kast, trucs op de lange mat en duikelen aan de rekstok. Alle onderdelen kunnen moeilijker of makkelijker gemaakt worden zodat het allemaal heel spannend blijft.

 

Kinderyoga (7-12 jaar)

Yoga bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing over de geest en het lichaam te verkrijgen.  Op een voor kinderen begrijpelijke manier worden de verschillende houdingen aangeleerd.  Het yoga-avontuur voor kinderen is gebaseerd op de belevingswereld van de kinderen. De lessen bevatten fantasiereizen waarbij de kinderen in gedachten op reis gaan naar de bossen, de zee, de wolken en de zon.  Alle oefeningen hebben een zeer gunstige invloed op de gezondheid van het kind.