Rugby clinic VO, MBO

 

Rugby clinic of Rugby workshop 

“Rugby give it a try!”


Rugby spreekt veel leerlingen aan! op een eerlijke en sportieve manier, duwen, trekken, passen, vies worden en scoren in teamverband. Wie wil dit nou niet?

De klas gaat onder leiding van gediplomeerde trainers op een leuke manier kennis maken met de kernwaarden van Rugby: Het Rugbyspel, Fair Play, Respect, Samenwerking, Normen en waarden.


De sport maakt in Nederland een sterke groei door. Wereldwijd is rugby zelfs één van de meest beoefende sporten. In sommige landen zelfs sport nummer 1!

 

Doelgroep

 

  • Voortgezet onderwijs (Gymlessen, BSM, LO2, sportklassen onderbouw, sportdagen, sportoriëntatie, projectdagen, cultuurdagen)
  • MBO

 

Wat kunt u verwachten?

 

In goed overleg maken wij de rugbyclinic op maat, zodat veel leerlingen plezier beleven aan de rugbyclinic. Tijdens de rugbyclinic worden een aantal basis vaardigheden (passen, bal behendigheid, teamwork, lijnen lopen, tackelen, line out, etc)  van het rugbyspel behandeld. De nadruk ligt meestal op het oefenen van vaardigheden d.m.v. spelvormen. De ervaren en gediplomeerde trainers, kunnen met hun passie voor rugby de schoonheid van de sport perfect laten zien. SportUnie werkt dan ook samen met echte top rugbytrainers.

 

Locatie

Gymzaal, grasveld,