Kickboksen, Boks clinic VO, MBO

Kickboks clinic of Boks clinic

“Het verhaal achter boksen is kicken!”

 

Kickboksen en boks lessen zijn momenteel zeer populair onder de schooljeugd. De kickboks en boks lessen en trainingen moeten de Funfactor hebben en behouden. Vandaar dat SportUnie veilige boks en kickboks clinics, workshops en lessenreeksen laat verzorgen door gediplomeerde trainers.

Het primaire doel van de les is om de leerlingen naast het fysieke deel: conditie, voetenwerk, stoot en traptechnieken, de meerwaarde van boksen en kickboksen te laten zien.

Discipline, respect, normen en waarden, samenwerken, aanpassen aan het niveau van je tegenstander zijn essentieel om te zorgen dat elke leerling boksen op een positieve manier beleeft!

 

Doelgroep

 

  • Voortgezet onderwijs (Gymlessen, BSM, LO2, sportklassen onderbouw, sportdagen, sportoriëntatie, projectdagen, cultuurdagen)
  • MBO

 

Wat kunt u verwachten?

 

De w-up heeft een conditioneel karakter, waarna er methodisch stap voor stap stoot en/of trap technieken worden aangeleerd vanuit “invitatie”! Wanneer de groep positief reageert op elkaar kan de stap naar het slaan na “inseinen” gemaakt worden. De instructeur past de lesstof aan, aan het niveau van de leerlingen.

 

Locatie:

Gymzaal, aula, kantine of grote ruimte en is afhankelijk van het aantal deelnemers ivm veiligheid.