Dans workshop BSO

Dansen op de BSO

Wil jij een leuke dansworkshop voor je kinderen organiseren? Onze dansdocenten verzorgen verschillende dansworkshops: kidsdance, streetdance, breakdance, hiphop, musicaldance, jazzdance, zumba.

Je kunt kiezen uit eenmalige dansworkshop of dansclinic, lessenreeksen of vakantie programma`s.

 

 


Streetdance workshop (4-12 jaar):

Streetdance is een verzamelnaam voor verschillende dansvormen. Tijdens de Street danceles gaan de kinderen dansen op hits die onder deze doelgroep populair zijn en daarbij passende dansen aangeleerd krijgen. Deze dansworkshop zorgt onder andere voor een goede samenwerking, verbeterde conditie, verbeterde motoriek, ontwikkeling maar vooral voor plezier! Jouw bewegingen zien er al snel stoer, swingend of juist strak uit!

 

 


Kidsdance workshop (4-12 jaar)

In deze gevarieerde clinic leren de kinderen alvast kennismaken met de verschillende disciplines binnen dans. Denk hierbij aan Jazz, Show / Musicaldans en natuurlijk ook met Streetdance. De basisprincipes van deze stijlen staan centraal. Naast het verbeteren van onder andere de coördinatie, kracht en lichaamshouding staat plezier natuurlijk voorop!

 


Musicaldans workshop (4-12 jaar)

Wil je ook leren dansen als een musicalster? Tijdens deze clinic/workshop gaan jullie samen met de docenten aan de slag om een echte musicaldans in elkaar te zetten. Aan het einde van de workshop nodigen we misschien wel alle ouders uit zodat we ook daadwerkelijk een optreden hebben!

 

 


Hip Hop workshop (4-12 jaar)

Streetdance/hip hop is een verzamelnaam voor verschillende dansvormen. Tijdens de Streetdance les zullen de kinderen dansen op hits die onder deze doelgroep populair zijn en daarbij passende dansen aangeleerd krijgen. Deze dansles zorgt onder andere voor een goede samenwerking, verbeterde conditie, verbeterde motoriek, ontwikkeling maar vooral voor plezier! Jouw bewegingen zien er al snel stoer, swingend of juist strak uit!

 

 


Breakdance workshop (7-12 jaar)

Tijdens de Breakdance clinic/workshops krijg je verschillende elementen aangeleerd. Denk hierbij aan verschillende Footwork, Freezes  en powermoves.

Wil jij dit ook weleens proberen? Grijp dan deze uitdaging aan! Breakdance is niet alleen voor stoere jongens, maar ook zeker toegankelijk voor de meiden.

 

 

 


Jazzdans workshop (4-12 jaar)

Bij Jazzdans staat bewegen vanuit het natuurlijk bewegingspatroon centraal. De kinderen dansen op muziek wat bij hun bekend is en worden hierdoor ritmisch en motorisch gevormd. De workshop beginnen met warming-up-passen, gevolgd door kracht- en lenigheidsoefeningen. Daarna oefenen ze  swingende combinaties van passen in het midden en over de diagonaal om het ruimtegevoel te ontwikkelen. Natuurlijk wordt er ook gewerkt aan een eind dans.

 

 


Zumba workshop (7-12 jaar)

Heb je zin om te shaken en te swingen met de heupen op de Zumba-muziek? Dan is dit je kans! Tijdens de workshop leer je bewegen op verschillende soorten muziek. Er komen verschillende dansstijlen voor, waaronder de Salsa, Mambo, Merenque en Cumbia. Spelenderwijs leer je dansen.