Balsport workshops BSO

 

 


Beeball clinic! Honkbal in de Rookie League (7-9 jaar)

Vind jij een bal ver weg slaan leuk met een knuppel? Of wil je graag de bal vangen met een echte handschoen? Dan is Beeball wat voor jou! Beeball is een stoer, flitsend en leuke vorm van Honkbal voor jongens en meisjes van 7-9 jaar. Op een speelse wijze maken de kinderen kennis met slaan, gooien en vangen van de bal en we gaan natuurlijk veel leuke wedstrijdjes spelen. Het niveau wordt aangepast aan de belevingswereld van het kind.

Beeball clinic! Honkbal in de Major League (9-12 jaar)

Vind jij een bal ver weg slaan leuk met een knuppel? Of wil je graag de bal vangen met een echte handschoen? Dan is Beeball wat voor jou! Beeball is een stoer, flitsend en leuke vorm van Honkbal voor de oudere jongens en meisjes van 9-12 jaar.

Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken de kinderen zich snel eigen met de technische vaardigheden van honkbal en softbal.


Rugby clinic (5-12 jaar)

Een fantastische sport voor kinderen dat helemaal wordt opgebouwd van tikrugby naar misschien wel echt gecontroleerd en veilig tackelen. Duwen trekken en tegelijk passen.  Natuurlijk houden we rekening met de leeftijden en het niveau! Het respect staat voorop en als je scoort maak je een try. De workshops worden stap voor stap opgebouwd binnen veilige workshop. Samen vies worden? Heerlijk!

 

 


Jeugdgolf clinic (7-12 jaar)

Golf is een balspel waarbij een kleine, harde bal met een golfclub van de afslagplaat weggeslagen wordt in de richting van de hole. Het doel is om de bal in zo min mogelijk  slagen in de hole te doen belanden. De kinderen zullen op een leuke en leerzame manier spelenderwijs kennismaken met de golfsport. De drie essentiële basisvaardigheden putten, chippen en afslaan worden aangeleerd. Ter afsluiting zal er een wedstrijdje worden gespeeld.

 


American Football clinic (7-12 jaar)

De American Football workshops zijn overal waar we komen een hit. We spelen meestal de ‘no-contact’ variant Flag-Football. Deze is minder gevaarlijk, en makkelijker om aan te leren. Ervaren trainers gaan met de kinderen de basisbeginselen van de sport doornemen. Het werpen, vangen en lopen van patronen, het komt allemaal aan bod! Het doel van het spel is om punten te scoren door de bal in de end zone van de tegenstander te brengen. Punten kunnen gescoord worden door de bal over de doellijn van de end zone te dragen, door de bal te gooien naar een medespeler in de end zone of door de bal tussen de doelpalen in de end zone te trappen. De winnaar is het team met de meest gescoorde punten.