American Football, Flag Football clinic, VO, MBO

 

American Football of American Flagfootball clinic

Maak kennis met de fantastische en populaire sport American Flagfootball op school! Onder leiding van een American Football trainer gaat elke leerling de strijdt aan om een Touch Down te maken. Het leuke is dat het eindspel laagdrempelig is voor jongens als meisjes, omdat FYSIEK CONTACT niet is toegestaan. Elke leerling heeft zijn taak, leert de basistechnieken en dmv samenwerking kunnen er verschillende tactieken en looppatronen worden gelopen om te scoren. Echt een aanrader!

American Football kan je verdelen onder twee categorieën.

1. Tackle Football, hierbij dragen de spelers bescherming met helm, shoulderpads en beenbeschermers. Een baldragen mag fysiek getackled worden.
2. Flagfootball, de spelers dragen een riem met 2 vlaggetjes die gedragen moeten worden aan de heupen. Hierbij is fysiek contact NIET TOEGESTAAN!

 

Doelgroep:

  • Sportklassen, BSM, LO 2, reguliere gymlessen, projectdagen, cultuurdagen
  • MBO

Wat kunt u verwachten?

SportUnie biedt twee mogelijkheden aan:

American Football clinic van 1,5 uur, waarbij de basistechnieken (Vangen, werpen, rennen, verdedigen spelenderwijs worden aangeleerd aan de klas. Aan het eind wordt er afgesloten met een kort eindspel. De clinic wordt verzorgd door American Football trainers en experts verbonden aan de AFBN.

U kunt ook kiezen voor een lessenreeks van 2 of 3 lessen van 1,5 uur waarin de technieken en tactieken worden aangeleerd om te komen tot het echte eindspel van 5-5.

 

Locatie

Sportveld, Kunstgras, Sporthal, Grotere Gymzaal